Otto’s Ambachtelijke Bakkerij

Schoolstraat 15
9180 Moerbeke Koewacht
Telefoon: +32 3 779 87 33
info@bakkerijotto.be
www.bakkerijotto.be

Familie Otto heeft per 1 september 2018 de handelszaak/bakkerij overgenomen in de Schoolstraat15 te Moerbeke-Waas.
Het zaakvoerders-echtpaar Frans en Joke Otto zijn geen onbekenden voor het dorp Koewacht. Frans is als bakkerszoon opgegroeid in het dorp Koewacht. Zijn ouders hebben in de jaren 70, 80 en 90 een bakkerij (bakkerij Henk Otto) gerund in de Nieuwstraat te Koewacht op het Nederlandse deel. Frans heeft als klein kereltje de kneepjes van het vak geleerd van zijn vader. Hij heeft zijn opleiding tot allround bakker gevolgd in Nederland. Ook de opa van Frans van moeders kant was bakker.
Frans heeft de zaak van zijn ouders enkele jaren voortgezet samen met zijn zus in Koewacht. Midden jaren 90 hebben beiden besloten hier mee te stoppen. Frans heeft sindsdien, voor een periode van 25 jaar, in België in verschillende bakkerijen gewerkt. Hiermee heeft hij veel ervaring opgedaan in de Belgische bakkerij wereld met alle ins en outs van de verschillende technieken op het gebied van ingrediënten, degen en bakprocessen om het perfecte brood te kunnen bakken. Frans heeft zich regelmatig laten bijscholen en heeft meerdere workshops en demo’s gevolgd om het proces van het desem-brood te volgen. Frans zal ook desem brood in het assortiment van Otto’s Ambachtelijke Bakkerij opnemen.
Voor echtgenote Joke is het bakkers vak ook niet vreemd. Zij is ook afkomstig uit een bakkersonderneming. Frans was zo’n 28 jaar geleden in dienst bij haar vader, en zo hebben zij elkaar ontmoet. Joke is bij de Nationale Politie in dienst gegaan, maar in haar vrije tijd heeft zij zich het patisserie vak aangeleerd met specialisatie chocolade.
Nu hun kinderen (3) aan het uitvliegen zijn, hebben Frans en Joke de stap genomen en hebben de bakkerij aan de Schoolstraat 15 in Belgisch Koewacht (Moerbeke) overgenomen. Oudste dochter Anniek (21) zal, samen met parttime medewerkers, de verkoop in de winkel op zich nemen. Dochter Jolinda (18) gaat in het weekend het team versterken in de winkel en zoon Lorenzo (17) volgt momenteel de bakkers opleiding aan de PIVA in Antwerpen. Hij gaat in de voetsporen van overgrootvader, opa en vader ook het bakkers vak in.
Op vrijdag 26 oktober 2018 om 10:00 uur opende Otto’s Ambachtelijke Bakkerij de deur van de bakkerswinkel en ging de familie Otto aan het werk in het volledig gerenoveerde atelier.

Fuse
© OP!Koewacht. Website door inomi.